Kartonsoorten

Geboortekaartjes en trouwkaarten van robuust karton.

Onderstaande kartonsoorten heeft Kaartje op Karton in het assortiment:

Kaartje-op-karton-wit-karton-zeefdruk-letterpress
Kaartje-op-karton-zwart-karton-zeefdruk

Wit karton 
Luxe robuust dik papier/karton in wit. 700 grams en 1,25 mm. dik. De structuur is mat en grof met een lichte “linnen” structuur. Kleuren kom zeer goed uit op dit karton. Ideaal voor fluor of heldere kleuren. Een kaart van 15 x 10 cm en 13 x 13 cm kan je met 1 postzegel verzenden. Voor grotere kaarten heb je 2 nodig.
Zwart karton 
Stevig karton in een heel donkergrijze kleur met een robuuste uitstraling. 1.000 grams en 1 mm. dik. De structuur is zeer glad en iets glimmend. Prachtig on combinatie met een strak lettertype en fluor oranje bijvoorbeeld. Dit kartonsoort is hetzelfde als de grijze versie. Houd er rekening mee dat je voor deze kartonvariant 2 postzegels nodig bent voor de verzending van je kaarten.
Grijs karton 
Stevig karton in een lichtgrijze kleur met een robuuste grove uitstraling zoals grijs karton dat heeft. 1.500 grams en 1,5 mm. dik. De structuur is zeer glad en iets glimmend. Ook verkrijgbaar in de zwarte variant. Grijs karton is een zware kartonvariant. Voor de verzending van je kaarten heb je 2 postzegels nodig.

Kaartje-op-karton-kraft-karton-cognac
Kaartje-op-karton-kraft-karton-bruin
Kaartje-op-karton-kraft-karton-zeefdruk1

Cognac kraftkarton
Stevig karton met dezelfde uitstraling als Bruin kraftkarton, maar dan in een cognac kleur. 1.500 grams en 2 mm. dik. Deze kartonsoort heeft een grijze kern. Cognac karton is een zware kartonvariant, voor de verzending van je kaarten heb je 2 postzegels nodig.
Bruin kraftkarton
Stevig karton. Deze kartonsoort is een een van de dikste kartonsoorten in een mooie bruine kraft kleur. 1.400 grams en 2 mm. dik. De structuur is glad en mat. Bruin kraft effen karton is een zware kartonvariant, voor de verzending van je kaarten heb je 2 postzegels nodig.
Bruin kraftkarton geribd
De populairste karton variant. 600 grams en 0,83 mm. dik. Een zeer stevig bruin karton met een subtiel streepjespatroon. De oppervlakte is glad en licht silk glanzend. Bruin kraft geribd karton is wat lichter qua gewicht dan de andere varianten. Kaarten tot en met een formaat van 20 x 10 cm. kan je met 1 postzegel verzenden.